TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. július 21., kedd

Hajdina és meggy azaz Ami nagyon megy

Egy kis pihenőt tartok a héten; mármint cukkiniből ;) de ne izguljatok, lesz még bőven.
A következő desszertem lényegében az Amis palacsintám egy variációja, hajdinaliszttel és egy nagy kedvencemmel a meggyel.
Tovább nem is akarom ragozni, mert az már öndicséretnek tűnne, annak meg aztán nem nagyon kellemes a zillattya... :)

 

           


   







HAJDINA LEPÉNYKÉK, 
  FORRÓ DIÓS-MEGGYRAGUVAL
Hozzávalók:
20 dkg hajdinaliszt 
10 dkg  liszt (normál, finomliszt)
2 db tojás
1 p. natúr joghurt (150g)
1,5 dl tej
5 dkg kristálycukor a tésztához 
15 dkg kristálycukor a raguhoz
5 dkg vaj
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
50 dkg meggy
5 dkg dió
2 dl vörösbor
őrölt fahéj
csipet só
A tojásokat, a joghurtot, a tejet, cukorral, vaníliás cukorral, egy csipet sóval, valamint egy kis fahéjjal alaposan összekeverjük; a liszteket összeforgatjuk a sütőporral, majd hozzáadjuk a joghurtos-tejes részhez és sűrű tésztává keverjük. 
A vajat felolvasztjuk és ezt is a tésztához keverjük, kb.: 10 percig pihentetjük.  
Egy vajjal vagy olajjal vékonyan megkent serpenyőben, evőkanálnyi mennyiségenként, kis korongokat formázunk, és közepes erősséggel mindkét oldalukról megsütjük őket.
Még fontos lehet: célszerű két kanál segítségével adagolni ezt a sűrű tésztát
Valamennyire magától is elterül, de a kanállal is formálhatjuk egy kicsit. 
Viszonylag és ölég  gyorsan sül, figyeljünk rá!!!
Elkészítjük a meggyragut.
A kristálycukrot aranybarnára karamellizáljuk, felöntjük a borral, beleszórjuk a magozott meggyet és a durvára darabolt diót, fahéjjal ízesítjük, és lassan, besűrűsödésig forraljuk.  
Csak 1 ötlet: A ragunak egy ici-pici, kevéske, aligcsak, éppenhogy chili is jót tesz ám!  
Csókollak bennetek:
               azŐrültSzakács  
                 Szentgotthárdról 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése