TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. február 20., csütörtök

Lost vagy Retro? 3.

Úgy gondolom a mai étkem is bőven belefér ebbe a kategóriába. 
Egyszerű, finom, klasszikus, éttermekben itt-ott találkozni vele, de otthon mégis ritkán készítjük el, ha egyáltalán elkészítjük, mert...(?)
Na, majd most!














CSIRKEMELL JÓASSZONY MÓDRA
Hozzávalók:
60 dkg  csirkemell
1 kg burgonya
20 dkg gomba
15 dkg kolozsvári szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
petrezselyem zöldje
bors, só
liszt
  (aki a fűszeresebb ízeket kedveli, majoránnát vagy rozmaringot is használhat)
A burgonyát héjában megfőzzük. 
A csirkemellet felszeleteljük sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk, majd egy kevéske zsiradékon, lassan, szép pirosra sütjük, az utolsó egy-két percben egy kis vizet öntünk alá és kiforraljuk, készre pároljuk.
Közben megfőtt, megtisztított burgonyát 1×1 centis kockákra vágjuk és bő, forró zsiradékban finom roppanósra sütjük. 
Ez idő alatt a szalonnát, a gombát, a hagymát szintén felkockázzuk és szépen összepirítjuk őket, majd hozzákeverjük a jól lecsepegtetett burgonyát és egy csokor, aprított petrezselyemmel friss, üde ízt adunk neki, igény szerint sózzuk, borsozzuk. 
A burgonyás ragut, ami egyben a köret is, a hús szeletekre tálaljuk.

Na, kérem szépen, nekem ezt még így tanították.
Aztán valamikor, a nagy idők folyamán, belekerült a zöldborsó, és van ahol paradicsompürével készült pecsenyelé is szintén része az ételnek; aki úgy gondolja, úgy szeretné, tegye meg, egye meg :)
ŐrültenJóÉtvágyat kívánok hozzá!

1 megjegyzés:

  1. Hű, ez tényleg őrülten jó lehet! Mi is hiányzik most itthonról? Ja, csak csirkemell. Megyek is beszerezni! :D

    VálaszTörlés