TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. augusztus 29., csütörtök

Variációk egy témára: mozzarella, paradicsommal 3.

Megint csak azt tudom mondani, merjünk kilépni a megszokott dolgokból!
Amit ma kínálok nektek az nem más, nem különleges, nem bonyolultabb csak a hagyományos felfrissítése, na meg egy kis plusz :)

 












CIRÓBÁCSI
       CAPRESE SALÁTÁJA
Hozzávalók: 1adagra
1 db mozzarella
5-6 db koktél paradicsom
1/2 ger. fokhagyma
néhány szem kapribogyó 
friss bazsalikom
bors, só
olívaolaj
pirítós 
A mozzarella sajtot, legalább félórával felhasználás előtt elővesszük, kiszedjük a levéből, felszeleteljük és hagyjuk, hogy átvegye a konyha hőmérsékletét, tehát ne legyen hűtő-hideg.  
Közben a koktél paradicsomokat felnegyedeljük, a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
Elkészítjük a pirítósokat (én tszottam egy kicsit és nagy méretű pogácsa szaggatóval kiszúrtam; ez egy ötletes megoldás tálaláshoz, ha vendégeink vannak). A meleg pirítósokra egyből rátesszük a felszeletelt mozzarellát és egy-egy bazsalikom levélkét bujtatunk a szeletek közé. 
Egy kis serpenyőben két-három kanálnyi olívaolajat felforrósítunk, beledobjuk a paradicsomot, a fokhagymát valamint a kapribogyót, sózzuk, borsozzuk és 10-15 másodperc alatt átforrósítjuk, majd egyből rászedjük, meglocsoljuk vele a sajt szeleteket. 
Ez így leírva, talán egy kicsit bonyolultnak tűnik, de sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnátok.
...és isteni finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése