TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. augusztus 8., csütörtök

Saláták uborkából 2.

II. de I. Legszebb 
Steffel Csaba

Nem csak Őrülteknek

...és ha tudnátok,
mi vár még rátok,
nem gondolkodnátok.

Nem gondolkodnátok,
hozzáfognátok
s kipipálnátok.

Kipipálnátok,
s a salátátok mosolyogna rátok,
Így lenne szép az életetek;
kívánok hozzá 
Őrülten Jó Ételeket! 
   
Szentgotthárd
2013. augusztusa

1 megjegyzés: Erre még eccer nagyon büszke leszek.
                                                 írta: azŐrültszakács 

 














UBORKASALÁTA, ALMÁVAL ÉS DIÓVAL
Hozzávalók:
3 adagra szánt saláta uborka (bőven)
2 db jó ízű zöldalma 
5 dkg dió
2 dl víz
2 ek. almaecet
2 tk. kristálycukor
1 tk. só
bors
Elkészítjük a salátalevet 
és belegyaluljuk az uborkát,
majd a gerezdekre darabolt almát is.

A diót durvára törjük és ezt is beleszórjuk.
Alaposan összeforgatjuk
és legalább egy óra hosszat
hűtőben érleljük.

Grillezett húsok, 
pl.: rozmaringos csirke mellé 
kimondottan ajánlom.
S a szíveteket „zabálom” 
   
Természetesen a salátalevet mindenki készítse saját ízlésének megfelelően.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése