TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. augusztus 11., vasárnap

leCsókolom

Mint azt már a napokban említettem; ilyentájt, tiszteletünket róva a szezon mennyei mannái előtt, használjuk őket mély átérzéssel és kiemelt figyelemmel.
Példának okáért itt van a paprika, a paradicsom azaz a LECSÓ, az isteni lecsó amit ezer módon, -na jó, legalább száz, de most hirtelen közel tíz eszembe is jut,- tudunk elkészíteni. Mindenkinek meg van a saját, házi kedvence, nálunk a tejfölös (amin sokan meglepődnek :/ ??) és a cukkinis illetve a cukkinilecsó nokedlivel, ami teljesen véletlenül a mai ebédem volt.














CUKKINILECSÓ
Hozzávaló:
1 kg cukkini
2 db paprika
2 db paradicsom
1 nagy vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
egész kömény

2 pár debreceni kolbász
A vöröshagymát félkarikára szeleteljük és egy kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát. Tíz perc elteltével, nagy lyukú reszelőn belereszeljük a cukkinit és beleszórjuk a felkarikázott debrecenit, megsózzuk és egész köménnyel ízesítjük. Amikor a cukkini elérte a kívánt puhaságot (pár perc) hozzárakjuk a vékony gerezdekre darabolt paradicsomot valamint az aprított fokhagymát és még egy utolsót rottyintunk rajta.
Én galuskával szeretem, de a rizs és a burgonya is megfelel köretnek, illetve aki úgy kívánja friss, puha kenyérrel is fogyaszthatja.
Csak 1 ötlet: egy pici majoránna ezt az ételt sem rontja el :)  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése