TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. augusztus 19., hétfő

Semmi extra 1.

...és valóban, raguleves egyszerűen. Természetesen abból, ami most éppen szép a kertben és nem a virágokra gondolok, se nem a pulykahúsra, hanem a sárgarépára.
A sárgarépára ami hihetetlenül egészséges és talán észrevettétek már :) az egyik legkedvesebb zöldségem, konyhai alapanyagom.
- Egyél sok répát, mert attól jó lesz a fütyülőd!
Hányszor hallottuk ezt gyermekkorunkban; igaz?! Tegye kezét a szívére minden férfitársam, ugye hogy, mi másra gondoltunk ;)  de legalább megtanultunk fütyülni.
Na, mindegy  együnk sok répát, mert finom és egészséges.














SOKRÉPÁS PULYKARAGULEVES, TÁRKONNYAL
Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa
25-30 dkg pulykamedalion
1 dl tejszín
2-3 ek. étkezési keményítő
2 ek. tárkony-, vagy fehérborecet
tárkony (nekem most csak szárított volt)
őrölt kömény
bors, só
apró tészta
vaj
A megtisztított sárgarépát, félkarikákra szeleteljük és egy kis darabka vajon megpároljuk. Ezalatt a pulykamedaliont felcsíkozzuk és a répa közé dobjuk. Amikor a hús elveszti nyers színét megsózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel valamint tárkonnyal ízesítjük. Felöntjük bő egy liter vízzel és lassan felforraljuk, ekkor beleszórjuk az apró tésztát (lúdgége, eperlevél, kis kocka, stb). Amíg a tészta megpuhul, megfő, a tejszín kikavarjuk a keményítővel amit egy kis meleg lével fellazítunk, majd  a forró leveshez adjuk. Még egyszer felforraljuk és utóízesítjük.
Az ecetet a tejszín előtt szoktam hozzáadni a leveshez; ez a két kanál nem egy „durva” mennyiség, de ha úgy gondoljuk kimaradhat illetve tálaláskor kínálhatjuk mellé. 
Mondottam volt ...semmi extra :) csak egy fincsi raguleves, egyszerűbben, mint gondolnátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése