TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. május 30., csütörtök

CSIKOS 2.

A soron következő egyszerű receptem mi más lehetne, mint tészta.
Nem győzőm ölégszer mondani „Tésztaság, fél egészség!”
A mai napig is gyakran rácsodálkozom arra, hogy milyen pompás dolgokat lehet készíteni szinte semmiből. Egy-két jól összeválogatott hozzávaló és percek alatt kész a csoda.
Azt, már nem is akarom elemezni, hogy ha az egyik hozzávalót a CSIKOS termékek közül választjuk akkor már tuti nyert ügyünk van :)
A tésztákról csak annyit szeretnék mondani, hogy bizonyos ételekhez nem mindegy a formája; a nagyok szerint.
Tény és való, hogy az apróbbra darabolt, ragus tésztákhoz, jobb az olyan tészta aminek van egy kis formázása (szarvacska, orsó, penne, farfalle...) és így a ragu könnyen rajt (benne) marad; míg egy mártásos, olajos tésztának jó a egyszerűbb ( metélt, spagetti, makaróni...).
Nekem most szerencsém volt mert, szinte véletlen és akciósan (egy tállal együtt), talán magyar emberkének kicsit formabontóan, orecchiette (fülecske; helyette  a kagylótészta a legmegfelelőbb) tésztát vásároltam (tudom készíthetném magam is, de egyáltalán nincs lelkiismeret-furdalásom). 
Röviden és tömören ennyi; és ha már fülecske... halljátok hát a receptem :)














EGYSZERŰ TÉSZTA, CUKKINIVEL
     ÉS PARADICSOM CHATNEY-VAL BOLONDÍTVA
Hozzávalók:
50 dkg orecchiette tészta (vagy kagyló)
2 db cukkini (kb..40 dkg)
15 dkg paradicsom chatney
3-4 ek. balzsamecet
petrezselyem zöldje

A tésztát kifőzzük.
Közben a cukkiniket apró 2-3mm kockákra vágjuk és pár kanálnyi olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, majd meglocsoljuk a balzsamecettel, összepároljuk.
A kifőtt, (még meleg) tésztát rászedjük a cukkiniragura, hozzáborítjuk a paradicsom chutney-t és gazdagon megszórjuk durvára vágott petrezselyem zölddel. Egy egész perc alatt összeforgatjuk és kész.
Dolgozzunk ügyesen, és hangoljuk össze a tésztás ételek készítési idejét.
A fent említett egyszerű tésztámnál a következőt ajánlom: Tegyük fel a vizet forrni és sózzuk meg; daraboljuk össze a cukkinit; amikor tésztát főzővízbe tesszük akkor kezdjük el a cukkini párolását és így egy időben készülünk el és nem kell a tésztát „görcsösen” leöblíteni, kihűteni. Amennyiben így összetudjuk hangolni a munkafolyamatokat, sokkal jobban rá fog tapadni a ragu a tésztára.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése