TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. május 13., hétfő

Egyszerűen imádni való

Végre itt a spárga szezon. 
Jelen esetben fehér színűt és szép vastag fajtát kaptam; az sem vont  le semmit az élvezeti értékéből, hogy másodosztályú volt. A vastagságát úgy tettem „elviselhetővé”, hogy bátran felkarikáztam és egy egyszerű, gyors ragut készítettem belőle.














LAZACFILÉ, TEJBEN PÁROLT SPÁRGÁVAL,
            ÉS EGYSZERŰ SNIDLINGES TÉSZTÁVAL
Hozzávalók:
4 adag lazacfilé
30 dkg száraz tészta (nálam most boccolli - fürtöcske, de más is megteszi)
50 dkg fehér spárga 
2-3 db csípős pepperoni  (vagy bárm ilyen csípős paprika, ízlés szerint)  
1,5 dl tej
2 ek. méz
1 cs. snidling
bors, só
olívaolaj és vaj a sütéshez, pároláshoz
A tésztát kifőzzük.
Közben a lazacfiléket sózzuk, borsozzuk és egy kis olívaolaj és vaj keverékén szépen megsütjük őket (ezek a halak már úsztak eleget, tehát a zsiradékban nem kell már úszniuk), tálalásig félretesszük, melegen tartjuk.
Abba a serpenyőben amelyikben a halat sütöttük (feltételezve, hogy nem égettük meg a zsiradékot) beleszórjuk a megtisztított és ferdén felkarikázott spárgát, sózzuk, majd egy-két perc alatt kissé megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a mézet, karamellizáljuk, rádobjuk az aprított pepperonit (ha lében eltett paprikát használunk, alaposan itassuk le a levét) és felöntjük a tejjel, jól kiforraljuk illetve visszaforraljuk kb.:negyederére (igény szerint sűríthetjük, keményítővel vagy egy kis liszttel, én nem tettem).
Egy másik serpenyőben, kevéske olívaolajat felhevítünk, beleszórjuk a felaprított snidlinget, egy pillanat alatt megfuttatjuk, aztán beleforgatjuk a tésztát.
Tálalásnál a tésztára helyezzük a lazacfilét és rámerjük a spárga ragut.
Csak 1 ötlet: Amennyiben már van virágja a snidlingnek, nyugodtan szórjuk megvele ezt a pompás ki étket és igy tuti, hogy eltudjuk kápráztatni vendégeinket.  
TUDTAD? „A spárga legzsengébb része a csúcsa. Óvatosan pároljuk, hogy megőrizzük a vitamint tartalmát.”   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése