TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. május 26., vasárnap

A4-es 3.

A legújabb 4-es variációmban, néhány olyan párosítást raktam össze amiket már régóta kedvelek, használok és már esküszöm is rá. 
Konkrétan ezek a következők: rizs-szalonna, szalonna-spárga, spárga-tárkony, tárkony-kömény, tárkony-máj, máj-szalonna.
Mivel felesküdtem arra, hogy kis szatyorból is lehet pompásat főzni és csupán csak 4 azaz négy hozzávalóra van szűkségünk, na meg némi, ügyesen választott fűszerre...; hát hallgattassék meg a fent említett párosok egyvelege:)



EGYSZERŰ RIZSES-EGYTÁL
       SPÁRGÁVAL ÉS CSIRKEMÁJJAL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
50 dkg spárga (fehér)
25 dkg rizs
15 dkg kenyérszalonna
őrölt kömény
tárkony
bors, só
A kenyérszalonnát apró kockákra vágjuk és szépen kipirítjuk a zsírját. A  szalonna kockákat kiszedjük és tálalásig félre tesszük. A visszamaradt zsiradékon (szükség szerint adhatunk még hozzá) megkapatjuk a nagyobbra darabolt csirkemájat, majd hozzáadjuk a megtisztított, ferdén felkarikázott spárgát (a spárga csúcsát hagyhatjuk nagyobb darabban is, mégis csak ez a legértékesebb része) 1-2 percig pirítjuk; tárkonnyal, köménnyel, borssal ízesítjük és jöhet bele a megmosott rizs. Ettől kezdve ugyanúgy készítjük mint a párolt rizst. Felöntjük forrásban levő, sós vízzel (stb.)és fedő alatt készre pároljuk. (Én akkor szeretem a rizses hús féléket, ha nem túl szárazak, ezért készítésük közben, amikor már bent van a rizs, akár kétszer-háromszor is bele keverek.)
Tálaláskor a pirult szalonna kockákkal megszórjuk.

Ezeket is nézd meg :)
A4-es 1. 
A4-es 2.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése