TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2021. március 29., hétfő

Marhanyelv és tárkony avagy Nem én

Ritkán jutok hozzá, de akkor egynél alább nem adom 😉nem én😁










MARHANYELVE GOMBÁSAN
Hozzávalók:
1 db marhanyelv (80-90dkg)
25 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 ek. mustár
1 p. tejföl (150g)
2 db babérlevél
fűszerpaprika
őrölt kömény
tárkony
egész bors
(citrom)
A marhanyelvet kuktában főzzük meg kb.75 perc alatt, sóval, egész borssal, babérlevéllel és ¼ citrommal ízesített vízben. (Ezt akár előző este is elvégezhetjük.)
Miután kihűlt, egy éles! késsel szép vékonyan levágjuk a külső, érdes, rágósabb részét (meghámozzuk😉), aztán a húsát felcsíkozzuk.
A gombát felszeleteljük vagy méretétől függően cikkekre vágjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, egy kevéske zsiradékon megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombát és lepirítás után a felcsíkozott marhanyelvet is.
Meghintjük fűszerpaprikával, köménnyel, tárkonnyal és egy evőkanál mustárral ízesítjük, majd vízzel (vagy a nyelv átszűrt főzőlevével) felöntve, lassan, kis lángon összeforraljuk befejezésként tejfölös habarással sűrítjük.
Kedvünkre való körettel kínáljuk, ez nálam jelen estben, nagyobb méretű, kanállal szaggatott, galuska, aminek tésztájában aprított petrezselyem zöldet kevertem.






Ha ügyesen eltaláljuk a fűszerezését,
-kóstolgassunk-
akkor nem fog hasonlítani 
a pájslira, savanyú tüdőre
vagy egyéb társaira
😉

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése