TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. október 30., szerda

Cukkini és hajdina avagy Salátában is a liblingek

Hidegen vagy melegen, hidegben vagy melegben szinte mindegy.
Hajdina és cukkini jöhet bármikor.
...némi kis kiegészítővel 😉











HAJDINÁS CUKKINISALÁTA FETÁVAL
  ÉS ZÖLDFŰSZERES BORJÚSÜLTTEL
Hozzávalók:
80 dkg cukkini (kb.)
10 dkg hajdina
1 db Kápia paprika
2-3 szál csemegehagyma
1 db lime 
4-5 ek. olívaolaj
1 db babérlevél
rozmaring
bors, só
10 dkg Feta sajt
1 kg borjúcomb
majoránna
rozmaring
kakukkfű
őrölt kömény (nálam római kömény)
bors, só
A szépen letisztított borjúcombot alaposan bedörzsöljük a zöldfűszerekkel, sóval, borssal, köménnyel, aztán fóliával betakarva, egy kevés vizet aláöntve, 180-190 fokon 2 óra alatt megsütjük. -Természetesen ez a sütési idő a hús minőségétől, korától függően változhat; sütés közben nézzünk rá illetve alkalmanként az alatta levő lével locsoljuk meg.-











A hajdinát kb. 2,5 -szeres vízzel, felöntve, a rizshez hasonló módon megpároljuk, babérlevéllel, rozmaringgal és sóval ízesítjük; kihűtjük.
A cukkinit felkockázzuk és forrásba levő sós vízben 3-5 percig főzzük (amig elkezd olpálosodni a színe) és egyből leszűrjük, ”jeges” vízben azonnal lehűtjük; tehát blansírozzuk.
A Kápia paprikát a cukkinihez hasonló méretű kockákra daraboljuk, a csemegehagymát vékonyan felkarikázzuk.
A lime levét, lereszelt héját és az olívaolajat, sóval és borssal ízesítve kikeverjük.
A kihűlt és feldarabolt hozzávalókat egy tálba borítjuk, meglocsoljuk az öntettel, alaposan összeforgatjuk; legalább félórát hűtőben pihentetjük.
A tetejére morzsolt Feta sajttal és hideg borjúsülttel tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése