TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. október 23., szerda

Busa és gyöngy avagy Csak 2 dolog

A mai receptem, étkem előtt csak kettő dolgot szeretnék mondani.
1. Igen, a busa egy hal, a halban szálka van, a halat tudni kell enni. -A busában talán pici több a szálka, mint ami még jól esik 😕 - De FINOM!
2. Lásd az elsőt 😋












BUSASZELET
 GYÖNGYÖS-LECSÓRAGUVAL
   ÉS PIRÍTOTT PULISZKÁVAL
Hozzávalók:
4 szelet busa (kb.60 dkg)
10 dkg bacon
50 dkg papirka
30 dkg paradicsom
4-5 ek. ecetes gyöngyhagyma (kb.10 dkg, apróbb)
2 ger. fokhagyma
őrölt kömény
majoránna
bors, só
(fűszerpaprika)
a puliszkához:
40 dkg kukoricaliszt
1 l víz
A busa szeleteket megsózzuk, borsozzuk és legalább 30 percig pihentetjük.
A paprikát feldaraboljuk, félkarikára vágjuk.
A bacon-t felcsíkozzuk és egy kevés zsiradékon elkezdjük pirítani, amikor már kezd színt kapni hozzáadjuk a paprikát és szép lassan félpuhára pároljuk.
Közben a paradicsomot is feldaraboljuk, a fokhagymát vékony csíkokra vágjuk, a gyöngyhagymát pedig lecsepegtetjük, hozzáadjuk a paprikához, aztán így együtt sóval, köménnyel és egy kis majoránnával ízesítve, 5-10 perc alatt készre pároljuk. -Ízlés szerint egy kis fűszerpaprikával is meghinthetjük.-
A busa szeleteket finoman meglocsoljuk olajjal és egy forró serpenyőben szép pirosra sütjük.
A puliszkához egy liter vizet, a legkisebb lángon, feltesszük melegedni.
Amikor már kezd gyöngyözni, megsózzuk, beleszórjuk a kukoricalisztet, és folyamatos!!! kevergetéssel legalább 2-4 percig főzzük, pufogtatjuk; lehúzzuk a tűzről, majd egyből letakarjuk egy fedővel és 25-30 percig (lehet több is) saját gőzében pihentetjük.
Egy evőkanál segítségével kiszaggatva, 2-3 adagban, forró zsiradékon megpirítjuk, durvára aprított petrezselyemzölddel megszórhatjuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése