TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. június 11., kedd

Vargánya és tészta avagy Most az előbb

Tervezés nélkül, most az este készült.
No comment.
...illetve ezt holnap reggel akartam megosztani Veletek, aztán úgy gondoltam mégis csak jó lesz így lefekvés előtt megmutatnom... ki tudja, holnap lehet, hogy szükség lesz rá... ha lesz holnap...PAPPARELLE VARGÁNYÁVAL
Hozzávalók:
25 dkg pappardelle
35-40 kg vargánya gomba
10 dkg bacon
10 dkg Anikó sajt
2 dl fehérbor
2 ger. fokhagyma
majoránna
bors, só
olívaolaj
A tésztát feltesszük főzni.
Közben bacon-t vékony csíkokra vágjuk és olívaolajon elkezdjük pirítani.
A vagányát megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a bacon közé dobva megpirítjuk.
A fokhagymát apró kockákra daraboljuk, és amikor a gomba szépen megpirult hozzákeverjük, borssal és majoránnával ízesítjük.
Pár pillanat múltán (ügyelve arra, hogy a fokhagyma meg ne égjen) felöntjük a borral és belecsipkedjük az Anikó sajtot, gyenge lángon összeforraljuk, illetve felolvasztjuk a sajtot.
(Talán fontos lehet: én MIZO Anikó sajtot használtam, -ezt nem reklámnak szánom- aztán igazándiból azt sem tudom, hogy gyártja-e más cég kis hazánkban ezt a fajtát; én még nem találkoztam mással, de tudom, hogy „ugyanazon” termékek minősége, különböző márkanév alatt, sajna! akár eltérő is lehet.
Egyébként az Anikó sajtot mindenkinek ajánlom, aki szereti krémesen lágy, jóízű, finoman karakteres sajtokat; természetesen nem hűtőhidegen, hanem ahogy illik „szobahőmérsékleten” de legalább 15-20 perc pihentetés után.)
Amikor a ragunk kiforrotta magát, szükség szerint megsózzuk, és minden különösebb öblítés nélkül átszűrjük bele a tésztát.
1-2 perc összemelegítés után frissen, forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése