TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. június 13., csütörtök

Vargánya és burgonya avagy Ahogy régen

Ha jó az alapanyag, nem kell a sok cécó 😉
Egyszerűen, ahogy a Dédanyáinktól láttuk, egy-két alapanyag, egy-két fűszer...
Csakis a fricska miatt mondom, és naná! hogy viccesen - só helyett "használhatunk fincsi ételízesítőt" is, mint ahogy azt a Mamikáink is tették és ettől volt jóízű az ételük.... 😂😂😂















VARGÁNYÁS BURGONYALEVES
Hozzávalók:
60 dkg burgonya
25 dkg vargánya
1 kisebb fel vöröshagyma
1 p. tejföl
2 ek. liszt
1-2 db babérlevél
petrezselyem zöldje
5-6 szem egész bors
(ételecet)
A burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk.
A vöröshagymát felaprítjuk aztán egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük.
A vargánya gombát megtisztítjuk, felszeleteljük és a hagymához adjuk, pár perc pirítás után hozzáadjuk a felkockázott burgonyát is, megsózzuk, felöntjük kb. 1,2 l vízzel, babérlevéllel és egész borssal ízesítve puhára főzzük.
A főzés végén lisztből és tejfölből készült habarással besűrítjük, egy jó adag aprított petrezselymet szórunk bele.
A legvégén vagy a tálaláskor pár cseppecettel finomíthatjuk, ez négy adagra számolva 1 evőkanálnyi.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése