TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. december 4., hétfő

Hajdina és zöldség avagy Hétfő hús nélkül

Nagyon jól telt a húsvége  hétvége, jól meg tömtük a bendőnket; talán nem is nagy csoda, hogy, itt a  hét elején, nem kívánja az emberfia a hús.
... vagy legalább is én nem kívánom. 













TEJSZÍNES- ZÖLDSÉGES HAJDINA RIZOTTÓ
Hozzávalók:
25 dkg hadina
20 dkg sárgarépa
20 dkg zöldbab (fagyasztott)
2 szál szálzeller
1 db kaliforniai paprika (piros)
1 fej vöröshagyma 
1 dl tejszín
1,5 dl fehérbor (félédes)
rozmaring
lestyán
olívaolaj
sajt
A szárzellert, a sárgarépát, a vöröshagymát, apró kockákra vágjuk, és olívaolajon együtt, egyszerre, elkezdjük pirítani. Közben felkockázzuk a kaliforniai paprikát és a hajdinával együtt  a zöldséges alaphoz adjuk, megsózzuk; lestyánnal és rozmaringgal ízesítve, vízzel felöntögetve, kevergetve, úgy mint a rizottót, kívánt puhaságúra főzzük.
A főzés felénél,  hozzáadjuk a fagyos zöldbabot és a bort; az utolsó 2 percben pedig a tejszínt, aztán kellemes szaftosra forraljuk.
Frissen, forrón tálaljuk, egy kis sajttal megkoronázzuk.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése