TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. december 26., kedd

Padlizsán és Feta avagy "A megszorítások"

Ma már lazítottam egy kicsit, kimenekülve a karácsonyi túlevésből, mondjuk ez szilveszterig így is lesz, aztán akkor ismét lehet minden sza...
...sokat enni, inni, mókázni, múlatni a évet és a derékbőséget 😁
Itt jut eszembe egy nagy-nagy bölcselet, illetve inkább egy kérdés!
-Szerintetek, azért vagyok 140 kiló, mert az elmúlt 47 évben, minden Karácsony és Szilveszter között felszedtem 2,97872... kilót, vagy azért, mert minden Szilveszter és Karácsony között gyarapodtam ilyen csodálatosra? 
Tehát létezik-e, a -  Jajj, úgy meghíztam ünnepek alatt! - egetrengető jajveszékelés?
...vagy belátjuk, hogy, feljött rám néhány kiló, ami január elsejétől (na jó,másodikától), a legtermészetesebb módon, "koplalás" nélkül, visszatérve a megszokott, normál étkezésre, le is fog menni...? 
Naddde, mindegy; én ma már koplaltam, sanyargattam magam, és csak ilyen semmi kis izét nyammogtam  😁😁😁












GRILLEZETT PADLIZSÁNSALÁTA, FETÁVAL
2 személyre
Hozzávalók:
1 db padlizsán (kb. 35 dkg)
10 -15 dkg Feta vagy Krémfehér sajt
8 db koktélparadicsom
5-6 szelet kígyóuborka
4 ek. almaecet
2 ek. olívaolaj + kenegetés
chili pehely (most éppen, füstölt–chipotle)
kakukkfű
csipet só és cukor
A padlizsánt ½ centis szeletekre vágjuk, megkenegetjük mindkét oldalukat olívaolajjal és sózás nélkül grillserpenyőben szépen megsütjük őket; félretesszük kihűlni.
Közben elkészítjük az öntetet. 5-6 szeletke kígyóuborkát apró kockákra vágunk és egy tálkába rakjuk, egy csipet sót és cukrot adunk hozzá, elkeverjük 15 percig pihentetjük, aztán meglocsoljuk az almaecettel valamint az olívaolajjal, chili pehellyel és kakukkfűvel ízesítjük alaposan összekeverjük.
A padlizsán karikákat szépen elrendezzük a tányérokon, negyedekre darabolt koktélparadicsomot szórunk rá, majd jöhet a kockázott, vagy csak simán az ujjainkkal elmorzsolt Feta sajt, ha ezzel is megvagyunk, rálocsoljuk az öntetet. 




FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése