TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. november 19., csütörtök

Tintahal, vénuszkagyló, szardella, kapribogyó... azaz Nem magyar - ázkodom

Hát kérem amikor az emberfia beesik egy szuper marketbe-ba (pl.két havonta) össze-vissza vesz mindent amit még eddig csak tv-ben látott. Tudom ez hihetetlennek is tűnhet, de ez van: kisváros, meg bicaj...
...aztán ez lesz belőle :)















FEKETE TAGLIOLINI, HAGYMÁSAN, 
  KAPORRAL ÉS VÉNUSZKAGYLÓVAL

2 személyre
Hozzávalók:

20 dkg tintahal tintával színezett tagilolini
1 kis ü. (130g) vénuszkagyló sós lében
1 ek. kapribogyó
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 dl fehérbor
1 cs. kapor
szardellapaszta
bors, só
olívaolaj
Grana Padano sajt
A tésztát kifőzzük.
Közben a vöröshagymát felaprítjuk, olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük a borral és szardellapasztával, borssal ízesítjük; egy kevéske vízzel kiegészítve, szépen puhára pároljuk. Az utolsó pár percben belekeverjük a lecsepegtetett kapribogyót és a vénuszkagylót valamint egy kis csokor aprított kaprot, aztán beleforgatjuk a kifőtt tésztát.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.
Ennyi.






















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése