TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. november 23., hétfő

Tejföl és hagyma avagy Az a sok cécó

Na, tessék, már megint...
...csak néhány hozzávaló, és még nem is drága!
Azt már nem is merem mondani, hogy ez volt itthon ;)















TEJFÖLÖS-HAGYMÁS KARAJSZELETEK, 
          PÁROLT HAJDINÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
vöröshagyma
1 db kaliforniai paprika (zöld)
1,5 dl fehérbor
1 p. tejföl
1 ek. liszt
Cayene-i bors

Köretnek párolt hajdinát ajánlok, de természetesen, ez midenki saját választása, én imádom a hajdinát; amellet, hogy jó vitaminforrás, és rendkívül magas az élelmirost-tartalma, nagyon-nagyon fincsi is! 
A sertéskarajt felszeleteljük, kissé megklopfoljuk, sózzuk, cayene-i borssal ízesítjük és egy serpenyőben megsütjük őket, kiszedjük, és félreteszük.
Ezekután a serpenyőben megkapatjuk a keskeny gerezdekre vágott vöröshagymát, rálottyintjuk a bort, pillanatok alatt kiforraljuk, visszarakjuk a karajszeleteket és felöntjük annyi vizzel, ami épp ellepi és 3-4 percig pároljuk.
A paprikát felcsíkozzuk, és most már ezt is közészórjuk; tejfölből és lisztből készült habarással besűrtjük szükség szerint ízesítjük.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése