TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. március 16., hétfő

Burgonya és ruccola avagy Egyszerű és meglepő

Ez a leves úgy történt, hogy tegnap kaptam (olyan rég ettem már), egy nagyjából 3/4 doboz kókadófélben levő, ruccolát.
Na, ezért jó,  ha tudják a emberről, hogy mit csinál és hogy „Te mindent megeszel, ugye?”
Szóval itt volt előttem ez a pompás kis dolog, ami mindjárt tönkre megy. 
Most nem akartam pesto-t készíteni, pedig azzal még egy darabig, azt a fantaszkikus ízt, amit a ruccola kölcsönöz az ételnek.
S, ezért egy bátor gondolattal...














BURGONYAKRÉMLEVES, 
   RUCCOLA-VAL ÉS JOGHURTTAL
Hozzávalók:
50-60 dkg burgonya
Kb.: 3/4 dob. ruccola
2 kisebb ger. fokhagyma
1 p. natúr joghurt
1-2 ek. liszt vagy keményítő
1 tk. kristálycukor (elhagyható)
szerecsendió
bors, só 
Grana Padano vagy Parmesan sajt
A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és fokhagymával együtt, bő 1 liter sós vízben feltesszük főzni.
Közben a ruccola-t kissé felaprítjuk és a burgonya közé szórjuk.
Amikor megpuhult a burgonya, szép simára turmixoljuk borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük és joghurtból, lisztből készült habarással besűrítjük.
Egy teáskanál cukorral tetézhetjük ezt a frankó kis levest, de ezt el is hagyhatjuk.  
Tálaláskor reszelt sajtattal megszórjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése