TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. június 4., szerda

Az ízek

Na, hát még mindig „lábadozva”, de egy laza ízkavalkádot már megint össze tudtam dobni és a mankóval való botorkálásnál semmi sem bizonyítja jobban az egyszerűséget.













METÉLŐHAGYMÁS SALÁTA, 
   GORGONZOLÁVAL ÉS FŐTT MARHAHÚSSAL
1 adag
Hozzávalók:
5 dkg főtt marhahús
8-10 dkg koktélparadicsom
8-10 dkg kigyóuborka
2-3 dkg gorgonzola
2 ek. olívaolaj
1 ek. fehérborecet
1 csipet kristálycukor
metélőhagyma
bors, só
Az olívaolajat, a borecetet alaposan összekavarjuk sózzuk, borsozzuk, aprított metélőhagymával és egy csipet cukorral ízesítjük. 
A koktélparadicsomot és az uborkát feldaraboljuk és belefogatjuk az dresszingbe; jól lehűtjük.
Tálaláskor a salátát tányérra pakoljuk, de úgy, hogy a tál alján maradjon a dresszing; a marhahúst felcsíkozzuk és ráhalmozzuk a salátára, a gorgonzolát beledobjuk a dresszingbe (így könnyebb lesz darabolni) és egy kanál segítségével feldaraboljuk, majd a salátára locsoljuk.
Talán a képen is jól érzékelhető, hogy pirítós helyett, egy régi kedvencemmel a kétszerülttel fogyasztottam ezt a pompás ízkavalkádot :)

3 megjegyzés:

  1. Ez egy finom saláta :) Kecskesajttal is fenséges !

    VálaszTörlés
  2. Kösziköszi :) és ha már kecskesajt, akkor a legyen citromlé a borecet helyett ;)

    VálaszTörlés