TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. július 7., vasárnap

Van az úgy

Bizonyára (remélem) mindenki volt már úgy, hogy nem gondolkodott; pontosabban nem gondolkodott azon, hogy mit főzzön, mit egyen. 
Rengetegszer megesik ez velem és bízok benne, hogy veletek is; ilyenkor az ember benyúl a hűtőbe, kamrába és ami a keze ügyébe kerül azt eszi illetve abból főz, és ha lehet minél egyszerűben. Szerintem ez nem is olyan rossz dolog, főleg úgy, hogy őrülten jó étkek is születhetnek ilyen az „véletlenek” folytán. 
Így látta meg a napvilágot a soron következő, könnyű vacsorám is.
No comment!














ALMÁS-KAPROS CUKKINIRAGU, 
     VIRSLIVEL ÉS TOJÁSSAL 
két személyre
Hozzávalók:
40 dkg cukkini
1 db zöld alma
10 dkg mini virsli (ált. ez 1 cs./4 db)
2 tojás
almaecet
kapor
vaj
só 
A cukkinit és az almát felkockázzuk, a virslit vastagabb karikákra vágjuk.
Egy serpenyőben felhevítünk egy kanálnyi vajat és rádobjuk a virslit, cukkinit és az almát, megsózzuk 5-6 percig pároljuk (akár piríthatjuk is); majd megszórjuk bőven kaporral és pár csepp almaecetet  lottyintunk rá (ez el is maradhat, de így a tuti), alaposan összeforgatjuk.
Közben buggyantott tojást készítünk
Célszerű a ragut egy mélyebb tálkába tálalni és a tetejére tenni a buggyantott tojás, majd még egy kis kaporral megszórni.
TUDTAD? „A kutatások eredménye szerint az alma fogyasztása a tüdő működésére is jótékonyan hat.”

1 megjegyzés:

  1. jó lehet nagyon! Imádom a cukkinit és a kapor ráadásul vércukor csökkentő :-)

    VálaszTörlés