TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. július 13., szombat

Egy verseny, egy recept (desszert)

Jó szokásomhoz híven, az utolsó pillanatban elkészült a Receptrangadóra szánt desszertem illetve süteményem.
Egy régi ismerőnek tűnő ízt próbáltam egy kicsit feldobni egy talán meglepő, de mindenképp Őrült párosítással. 
Ugyan az, de mégis más!














BARACKOS SÜTI, CSOKIVAL ÉS PARADICSOMMAL
Hozzávalók:
10 db sárgabarack
10 db szárított paradicsom
1 tábla étcsokoládé min.60%
4 db tojás
25 dkg kristálycukor
25 dkg liszt (+1ek.)
10 dkg vaj (+kenés)
1 dl víz
1 cs. sütőpor (12g.)
A tojásokat szétválasztjuk.
A vajat kiolvasztjuk.
A barackokat megmossuk és felnegyedeljük őket.
A paradicsomokról leitatjuk az olajat (ha nem olajban eltett változatot kapunk, akkor felhasználás előtt egy éjszakára áztassuk be)  és ezeket elfelezzük.
A csokoládét kockáira, fél kockákra törjük, vágjuk.
Egy tepsit (38×24) kikenünk vajjal és kilisztezünk.
A sütőt begyújtjuk.
A tojások sárgáját a cukorral, a sütőporral és a vízzel  legalább 5 percig, de mindenképp sűrű, habosra verjük elektromos habverővel, nagy fordulaton.
Ezután hozzákeverjük a lisztet, majd az olvasztott, már nem forró vajat.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a vajas-lisztes masszába.
A tepsibe egyenletesen eloszlatva beleöntjük a tepsibe és ezután „játszunk” egy picikét ;)
A 20 db fél paradicsomot ügyesen elrendezve (5×4) a tészta tetejére pakoljuk; (tehát 20 kocka fog kijönni ebből a meglepően fincsi sütiből), majd a 1 negyed barackot, egy fél kocka csokit és ismét egy barackot teszünk rá. Az előmelegített, közép-meleg sütőben 30-35 perc alatt szépen megsütjük.
Ahogy a csoki a barack és a paradicsom összeolvad, összesül, egy megszokott, de mégis más ízt kapunk; és természetesen langyosan a legfinomabb ;) 
Előfordulhat, hogy amikor kiszedjük a tepsiből, melegen, picit „szétesős” illetve „letapad” mert amíg ki nem hűlt (pedig akkor az igazi), a lehúzódó, „krémes tölteléktől” lazább lesz, ezért  ügyesen nyúljunk alá vagy várjuk meg míg kihűl, de erre úgysem leszünk képesek :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése