TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. július 1., hétfő

Nem úszott el

Sajnos (de még mennyire), el kell fogadnunk azt a tényt, hogy a magamfajta kisvárosban léteznek olyan élelmiszer ipari termékek, amit nem mindig lehet kapni. Amikor pedig feltűnik egy-egy ilyen csemege, akkor mosolyogva találkozik ugyanaz a „kilenc” emberke a pultoknál és megbeszéli, hogy milyen szerencse az, hogy néha ránk is gondolnak. 
Nem szeretném magamat (magunkat) sajnáltatni, ezért egy hosszas felsorolástól most eltekintenék. Amit viszont a következő pompás étkemnél kiemelnék illetve használnék az nem más mint a füstölt makréla.
A közelmúltban már írtam róla, hogy nálam a különböző hal, halas készítmények tökéletes kiegészítője a főtt tojás; tehát akkor jöjjön egy tojássaláta, füstölt makrélával.














ZELLERES-ALMÁS TOJÁSSALÁTA, 
        FÜSTÖLT MAKRÉLÁVAL
Hozzávalók:
6 db főtt tojás
4 szál szárzeller
2 db alma

a dresszinghez:
1 p. tejföl
2 tk. méz
1 tk. mustár
2 ek. olívaolaj
borsikafű
kapor

A dersszinghez valókat alaposan összekeverjük, sóval, kaporral és borsikafűvel ínyünkre ízesítjük.
A szárzellert vékonyan felszeleteljük, az almát és a tojást felkockázzuk, majd az egészet beleforgatjuk a dresszingbe; jól lehűtve tálaljuk és a tetejére tesszük a füstölt makrélát (vagy más füstölt halat); ha jó „szaftosan” szeretjük az ilyesféle salátákat keverjünk dupla mennyiségű dresszinget és a felét mellé is kínálhatjuk, aki akar tesz még a salátájára.
TUDTAD? Makréla: A halak közt is a legegészségesebb választás - a makréla húsa tápanyagdús étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése