TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. július 31., szerda

Életjelek :) 1.

Köszönöm megvagyok. 
Egy kicsi recept pihenő után hamarosan visszatérek. Az elmúlt időszakban inkább a fotózással kellett foglalkoznom, de azért közben főztem, sütöttem ezt-azt és természetesen, minél egyszerűbben.
Végre, ismét, má'megint (amíg rám nem szóltok) kiélhetem a cukkini mániámat
A cukkini, mint azt már említettem egyszer-kétszer, az a zöldségféle ami szerintem bármilyen fűszerrel ízesíthető illetve bátran elvitető bármely irányba, mert „semleges, cukkinis” íze jól kombinálható ételeinkben. ...meg aztán kalóriaszegény is ;)
A tegnapi vacsorámat szeretettel ajánlom mindenkinek mára; és ha minden jó alakul a mai reggelimet is megkapjátok még ma, hogy a holnap is jól induljon ;)


ESTI CUKKINIS MANNA
avagy
Egy cuk(kin)i muki vacsorája
Hozzávalók:
       egy személyre
vasagabb cukkiniből 6 szelet  
1 db paradicsom
1 db mozzarella golyó
6 vékonyra szeletelt minőségi sonka (vagy bacon)
rozmaring
bors, só
A cukkinit sózzuk, borsozzuk és rozmaringgal ízesítjük. A paradicsomot és a mozzarellát 6-6 karikára vágjuk. A befűszerezett cukkini karikákra rakunk egy szelet paradicsomot és erre egy szelet mozzarellát, majd az egészet ügyesen betekerjük egy szelet sonkával. Egy sütőlapra tesszük őket és csak most gyújtjuk be a sütőt, tehát „hideg” sütőben kezdve, közepes hőfokon 20-25 (persze lehet tovább is) percig sütjük. 
Azért ajánlom a hideg sütőben való kezdést, mer így a cukkini kellemes, de még kissé roppanós marad és a teteje sem pirul túlzottan meg. 
Csak 1 tipp: szerény, nyomott véleményem szerint, ha gyenge 10 percig hagyjuk pihenni, hűlni sokkal finomabb.    
TUDTAD?„A paradicsomnak nagy a béta-karotin tartalma, amely az A-vitamin előállításához szükséges.” Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése