TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. január 9., hétfő

Bábeli, de nem is annyira zűrzavar

Sikerült egy finom kis nemzetközi ételt kreálnom ezekből a SparChef alapanyagaiból. Amiket pedig hozzátettem, azok aztán valóban Őrülten Jó Ételt varázsoltak a tányéromra. Úgy érzem egy-két stílus és nemzet keveredik ebben az ételben, ezért adtam neki a Bábel nevet.














CSIRKECOMB BÁBEL MÓDON
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
20 dkg rizs
40 dkg zölbborsó
8 db vöröshagyma (kb. 15dkg/ db)
2 db tojás
15 dkg baracklekvár
4 tk. csípős paprikakrém
2 db babérlevél
1,2 l víz
kakukkfű
menta
A vizet őrizzük, úgy mint a lángot !!!
A barack lekvárt összekeverjük a paprikakrémmel és kakukkfűvel illetve sóval ízesítjük. Ezzel a páccal alaposan bedörzsöljük a combokat és legalább egy órát pihentjük.
A hagymákat megpucoljuk és a tetejét kb.egy centire levágjuk, az alját pedig csak annyira amennyire szükséges (gyökérrész). A forrásban levő, babérlevéllel ízesített vízben 3-5 percig főzzük. 
Valószínűleg nem fog sikerülni egyszerre az összes hagymát előfőzni, de ne használjunk sokkal több vizet, mert még szükségünk lesz erre a jó ízű "alaplére". Az előfőzött hagymák belsejét ügyesen vegyük, nyomjuk ki, úgy, hogy kb. 3 rétegnyi külseje maradjon.
A hagymák levágott részét kockázzuk fel és egy kis zsiradékon fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a rizst és az alaplével pároljuk meg a szokásos módon.
A combokat közben rakjuk be sülni, fóliával letakarva és az alapléből is öntsünk alá egy kicsit. A végén fólia nélkül pirítsuk szép pirosra.
A borsót, a kiszedett hagyma belsőkkel főzzük meg az alaplében. Amikor kész, szűrjük le, majd turmixoljuk le és ízesítsük mentával. Ha kell sózzuk, a kívánt sűrűséget állítsuk be az alaplével.
A kihűlt, langyos rizst keverjük össze a felvert tojásokkal. A hagyma kosárkáinkat tegyük bele egy tepsibe és töltsük meg őket a tojásos rizzsel, tegyünk alá egy kicsi zsiradékot és az alapléből is önthetünk alá egy keveset. Ezt is szépen süssük meg és már csak a tálalás van hátra.

2 megjegyzés:

  1. Húha! Nagyon izgalmas ízek kavalkádja, tényleg bábeli. Az eredmény pedig nagyon látványos, guszta.

    VálaszTörlés