TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. január 7., szombat

Na ugye, hogy ugye!

Most az egyik Őrülten Jó, díjnyertes ételemet kínálom nektek. Egyre jobban kedvelem a SparChef játékát és ismét csak arra buzdítalak bennetek, hogy próbálkozzatok.
Fantázia, bátorság, jó étvágy!!!















ŐRÜLTEN JÓ CSIRKEMELL, MÉZES-BURGONYÁVAL

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
80 dkg burgonya
10 dkg margarin
3 dl tejszín
2 dl fehérbor
6 ek. méz
2 ek. liszt
friss rozmaring
bors, só
A 15 dkg-s csirkemelleket sózzuk, borsozzuk és 5 dkg margarinon elősütjük. Amikor már kezd kissé pirulni, minden darabra (4) rácsurgatunk egy evőkanál mézet. Ha a serpenyő  alján összegyűlt méz, szép sötétre karamellizálódott, NEM! megégett (ez kell a mártás színéhez), felöntjük a borral és fedő alatt 20 percig pároljuk. Majd a tejszínből és a lisztből habarást készítünk és besűrítjük vele a mártásunkat, készre forraljuk, utóízesítjük.
A burgonyát megfőzzük és felkockázzuk. Egy serpenyőben kiolvasztunk 5 dkg margarint és a burgonyát megpirítjuk rajta, de közben 2 evőkanál mézet hozzácsurgatunk amit szépen rákaramellizáljuk a burgonyára. Ízesítjük frissen aprított rozmaringgal, borssal és, ha szükséges sózzuk.
Készíthetjük szeletelt húsból is, úgy hamarabb elkészül, így meg mutatósabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése