TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. szeptember 6., csütörtök

Paprika és csibe avagy Paprikás, de nem úgy

Egyszerű leszek.
Csirkepaprikást kívántam.
Végül is az lett, de nem úgy 😉
...és még az ízét is hozza (szerintem) 😁






PAPRIKAKRÉMLEVES,
 CSIBEHÚSSAL ÉS BACON-NEL
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
10 dkg bacon
50-60 dkg piros húsú paprika
1 kisebb fej vöröshagyma
1 ger. fokhagyma
1 p. tejföl
2 ek. liszt
1 tk. kristálycukor
1-2 db babérlevél
őrölt kömény
lestyán
bors, só
A csirkemellet felkockázzuk, a bacont felcsíkozzuk, és egy nagyobb edényben (ebben fog készülni a leves is), egy kis zsiradékon, együtt szépen megsütjük, megpirítjuk, sóval, borssal, és lestyánnal ízesítjük. Kiszedjük egy tányérra és fóliával letakarva tálalásig melegen tartjuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a paprikát kis kockákra daraboljuk.
A visszamaradt zsiradékban, tehát abban, amiben a húst és a szalonnát sütöttük (szükség szerint adhatunk hozzá) megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a paprikát, néhány percig pirítjuk még, aztán megsózzuk, borsozzuk, köménnyel, lestyánnal, babérlevéllel és egy teáskanál cukorral ízesítve, kb. 1,5 liter vízzel felöntve, jó puhára főzzük.
 Egy botmixer segítségével szép simára turmixoljk, tejölös habarással besűrítjük.
Tálaláskor, szalonnás-lestyános-csibekockákat betétként kínáljuk, de akár, bele is keverhetjük a levesbe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése