TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. szeptember 5., szerda

Juhtúró és gomba avagy Aki szereti rossz ember nem lehet

Aki a tésztát szereti rossz ember nem lehet, és sokszor, nagyon könnyen megoldhatja a napi étkezését is.
Ma én is így tettem, délelőtt ide-oda mászkáltam (elsősorban a lottózóba  ) aztán hazaérve azt kellet tapasztalnom, hogy -hoppá- elszaladt az idő... hamarosan mennem kell kedves vendégeink számára főzni valami finomat.
DE! előtte magamnak!
...és ez volt kb. fél órája.














TEJSZÍNES-GOMBÁS FUSILLI, JUHTÚRÓVAL
Hozzávalók

25 dkg fusilli
25 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 db piros húsú paprika
2 db tömlős juhtúró (Hajdú – 2x100g)
majoránna
bors, só
A vöröshagymát felaprítjuk, a paprikát picike kockákra daraboljuk, a gombát nem túl vékony szeltekre vágjuk.
Egy serpenyőben forró zsiradékon egyszerre, együtt megpirítjuk a feldarabolt hozzávalókat, majd megsózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük.
Felöntjük 1,5-2 dl vízzel, hozzáadjuk a juhtúrót, közepes lángon, kevergetve, addig főzzük, amíg a túró felolvad, aztán a tejszínt is hozzáöntjük és párperc alatt sűrűre forraljuk.
Közben kifőzzük a tésztát, és jól beleforgatjuk a mártásba.
(A sózással vigyázzunk, mert a juhtúrótól erősödhet a mártás íze, ezért a végén kóstoljunk, és ha kell sózzunk.)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése