TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. szeptember 3., hétfő

Csirke és olasz avagy Önnek egy új üzenete van

A napokban kaptam egy videó-üzenetet, amiben egy toszkán csirkeragu (paradicsom püré, tejszín, gomba, stb...) készült. 
Természetesen megtetszett; aztán eszembe jutott, hogy ilyesmit már én is készítettem, igaz a "raktáram mélyén" lapul azóta is...
No, hát itt az alkalom, hogy közkinccsé tegyem és nem bujtassam előletek tovább -gondoltam.  Aztán az az egyszerű szabály, hogy ezt-ezeket kell elhasználni, kicsit felül írta, átalakította eme pompás kis étket.
...és most így néz ki.













TEJSZÍNES CSIRKERAGU,
  TOSZKÁN HANGULATBAN
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
25 dkg gomba (apróbb, ha van)
20 dkg koktélparadicsom (datolya)
15-20 szem fekete olívabogyó
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
2 dl tejszín
1,5 dl fehérbor
oregánó
bazsalikom
bors, só
A vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk, a gombát cikkekre vágjuk, az olívabogyót felkarikázzuk, és a koktélparadicsomot is karikákra szeleteljük.
A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, és egy serpenyőben kevéske zsiradékon elkezdjük sütni, amikor egységesen kifehéredik, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát.
Amikor a hagyma üvegsere sült, a gombát és az olívabogyót is hozzáadjuk, 3-5 percig pirítjuk.
Aztán megsózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, felöntjük a borral és kb. ugyanannyi vízzel, kiforraljuk, majd jöhet a paradicsom és a tejszín, pár perc alatt összeforraljuk; befejezésként pedig a jó adag tépett bazsalikommal ízesítjük.
Frissen, forrón, párolt rizzsel tálaljuk.
















Ez pedig itt az ilyesmi azaz olyasmi...
- paradicsompüré, tejszín, gomba, kakukkfű...- 
...hm... akkor, marad a raktárban  😁😉


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése