TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. január 1., hétfő

Vöröslencse és joghurt avagy Megkezdtük

Ha már elkezdődött, akkor kezdjük meg 😉















JOGHURTOS VÖRÖSLENCSE LEVES
Hozzávalók:
10 dkg vöröslencse
10 dkg sárgarépa
1 kisebb fej vöröshagyma
1 p. natúr joghurt (150g)
1ek. liszt
1 ek. egész kömény
2 ek. méz
lestyán
chili pehely v. Cayenne bors
A hagymát felaprítjuk, a sárgarépát apró kockákra vágjuk, és egy kevéske olívaolajon, együtt elkezdjük pirítani, közben közé szórjuk a köménymagot. Aztán megsózzuk, lestyánnal, chili pehellyel és a mézzel ízesítjük,  felöntjük bő 1 liter vízzel és felforraljuk. 5 perc forrás után hozzáadjuk a vöröslencsét, és 10-12 perec alatt puhára főzzük (figyeljünk, ez a fajta lencse, hamar szét főhet). Közben joghurtból és lisztből habarást készítünk, amivel a levesünket besűrítjük. Habarásnál mindig alkalmazzuk a hőkiegyenlítést és ne forraljuk túl, mert előfordulhat, hogy kicsapódik a tejtermék.
Kolbász chips-sel kínáljuk.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése