TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. január 2., kedd

Karaj és hagyma avagy Mit nekem egészség

Ugyibár holnapután lesz egy aprócska műtétem, és ezáltal egy kis időre minimálisra csökken, jobb kezem használhatósága, ezért ma éveleji készlet kisöprést tartottam...
Amikor nekiláttam egyből éreztem, hogy a kezem egészsége érdekében, ma és holnap (holnap má csak finoman) fel kell áldoznom magam; megint.
Ahogy néztem hűtőm kínálatát, megnyugvással vettem tudomásul, hogy csak egészségtelen dolgok vannak ott. 
Nomármostankérem! ez azért nyugtatott, mert akkor az egészséges dolgokat már meg ettem, tehát először a jókat fogyasztottam el. Ez dicséretre méltó! 
Oksa! ...de akkor mi legyen ezzel a sok, ganyé, mocsok, durva, egészségtelen cuccal, amik talán még a hűtőt is tönkre vágják? 
Ki kell dobni!
Ja! a serpenyőig 😁😉















PÁCOLT SERTÉSKARAJ,
   KÉTHAGYMÁS-TÖKMAGOS RAGUVAL 
     ÉS RÓSEJBNIVEL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
4 ger. fokhagyma
2 fej vöröshagyma
4 ek. gyöngyhagyma (ecetes)
4 ek. tökmag
10 dkg kenyérszalonna
majoránna
bors, só
1 kg burgonya
A karajt felszeleteljük, gyengén megklopfoljuk.
A fokhagymát aprócska kockákra vágjuk, frissen őrölt borssal és majoránnával kiegészítve, olajos pácot készítünk, amibe legalább egy éjszakáig pácoljuk a karaj szeleteket.
A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk és jó félórára hideg vízbe áztatjuk.
A hússzeleteket a pácból kivéve, egy serpenyőben szépen megsütjük, tálalásig melegen tartjuk.
A hagymát félkarikára szeleteljük.
A szalonnát vékony kis csíkokra vágjuk és egy serpenyőben elkezdjük kipirítani a zsírját amikor kezd szépen „könnyezni”, hozzáadjuk a tökmagot, majd egy perc múlva a hagymát is, megsózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük.
Amint a hagyma átforrósodott, belekeverjük a gyöngyhagymát, amit véletlen sem csepegtetünk le, sőt, ha kell, egy picikét a levéből is adunk hozzá. Ennél a „ragunál” a hagymát, nem pirítjuk meg, inkább a „frissessége” legyen a domináló, és amennyire lehet őrizzük meg a roppanósságát.
A burgonyát leszűrjük és egy konyharuha segítségével alaposan leitatjuk róla a nedvességet, majd bő olajban kisütjük; célszerű kisebb adagokban sütni, de ezt az edény mérete befolyásolja.
ha ügyesek vagyunk és van helyünk, dolgozzunk összehangoltan, és nagyjából egyszerre készüljünk el mindennel.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése