TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. szeptember 14., szombat

Estebéd; egy olyan nap után

Zsúfoltabb napok után, estefelé van úgy az emberfia, hogy leül, bambul, és eszik, eszik, eszik és bambul, bele a nagyvilágba.
Eszik és nem is akármit. 
Valami komolyabb, de mégis egyszerű, valami dögös, de mégis megnyugtató, pompás kis étket.

 













EGYSZERŰ BURGONYARAGU, MINDEN FÖLDI JÓVAL
Hozzávalók:
1 kg vékony héjú burgonya
1 szál lángolt kolbász
15 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg apró csemege uborka (2-5cm)
25 dkg juhtúró
1 cs. friss kapor
2 p. tejföl
bors, só
A burgonyát héjában megfőzzük és cikkekre daraboljuk.
Közben a szalonnát nagyobbacska csíkokra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk.
A juhtúrót, a tejföllel kikavarjuk, borsozzuk, igény szerint sózzuk, aprított kaporral ízesítjük.
Kevéske zsiradékon megpirítjuk a szalonnacsíkokat, majd egy tálkába kiszedjük és félre tesszük.
A visszamaradt zsiradékon elkezdjük pirítani a burgonya cikkeket, félidőben közé szórjuk a kolbász karikákat és az uborkát. Amikor már szép „piros”, visszadobjuk a szalonnacsíkokat, megborsozzuk és amennyiben szükségét látjuk, megsózzuk.
Tálaláskor először a tányérra egy két kanál szószt teszünk és erre szedjük rá a burgonyás ragut; ha marad szósz (mert hagyunk annyit) a tetejére is tehetünk belőle. 

    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése