TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. január 1., kedd

Na, együnk valamit

Tiszteljük a hagyományokat és együnk lencsét!
Előtte viszont valamit el kell mondanom, mert úgy érzem ez az a dolog amit nem elég egyszer mondani, nem szabad átsiklani rajta és nem tehetem meg én sem, hogy elsumákoljam. Bizonyára most néhányan azt mondjátok, hogy ezt már hallottátok egy csomószor; meg hogy mostanában mindenki ezt tukmálja belénk; de remélem nekem elnézitek, hogy szóba kell hoznom.
Azért felkészítenék mindenkit, a következő napokra, mert akárhova is mentek majd mindenhol ezt fogjátok hallani. 
Nem is szaporítom tovább a szót...
BOLDOG 
ÚJ 
ÉVET 
KÍVÁNOK 
MINDEN KEDVES 
LÁTOGATÓMNAK !!!

 











LENCSEFŐZELÉK GAZDAGON
                    (paradicsomos)
Hozzávalók:
20 dkg lencse
25 dkg burgonya
20 dkg sárgarépa
2 kis dob. paradicsompüré (2 x 70g)
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
2 ek. mustár
1 ek. morzsolt majoránna
1 ek. kristálycukor
2 szál babérlevél
2 ek. liszt
főzőkolbász
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és forró zsiradékon szép arany színűre pirítjuk.
Az, egy éjszakára beáztatott lencsét rátesszük a hagymára, felöntjük 1,2 liter vízzel, megsózzuk és ízesítjük majoránnával, babérlevéllel. 10 perc forrás után belerakjuk az kis kockákra darabolt sárgarépát és a mustárt. 5 perc elteltével hozzáadjuk a szintén kis kockákra vágott burgonyát és a paradicsompürét. Újabb 5 perc után beledobjuk a kolbászt, közben a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, amit fokhagymával és a cukorral ízesítünk. A főzelékünket berántjuk és készre főzzük. Tálaláskor aprított hagymával, lilahagymával megszórjuk.

2 megjegyzés: