TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. január 17., csütörtök

Több mint szendvics 5.

Megvallva az igazat, a következő egyszerű, kis receptem, igazándiból nem is annyira a szendvicsről szól, hanem egy öntetről, mártásról. Bár én most szendvicsbe használtam pompás kiegészítőként, de kínálhatjuk natúr vagy bundázott húsok, zöldségek mellé. 
Egyszóval minden olyan ételféléhez amit eddig majonézzel, tartármártással fogyasztottunk.













ALMA-MAJONÉZ
ez a mennyiség kb. 4-5 szendvicsbe bőven elég
Hozzávalók:
15 dkg savanykás alma 
1 db tojás sárgája
1 dl olaj
1 tk. mustár
porcukor
őrölt rozmaring
szerecsendió
bors, só
A tojás sárgáját kikeverjük egy teáskanál mustárral, majd csurgatva, habverővel,  folyamatosan kevergetve hozzákavarjuk az olajat. Az ízesítését,  a  saját ínyünkre igazítva végezzük, inkább csipetenként és kóstolgatva. Én mindenképp ajánlom, de a rozmaring és a szerecsendió akár el is maradhat, ha a gyengébb ízeket kedveljük. Ezután a meghámozott almát kis lyukú reszelő belereszeljük az majonéz alapba és alaposan összekeverjük, lehűtve kínáljuk. 
TUDTAD? „A kutatások eredménye szerint az alma fogyasztása a tüdő működésére is jótékonyan hat.”

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése