TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. augusztus 26., szerda

A szűz és a róka avagy Ez nem mese, de....

Ez nem mese, de egyszerűen mesés 😉 főleg az étek elnevezése elmés!
Egyszer, amikor erdőben sétálgatva a Szende Szűz összetalálkozott a Vörös Rókával, nem ijedt meg, nem esett pánikba és nem rohant fűhöz-fához mert minden ott volt körülötte.
A Róka sem majrézott, tök lazán vette a dolgot -hisz' a Róka majdnem mindig bátor- csak nézték egymást és egyreinkább vágyakozóan, így történt, nincs ezen mit szépíteni.
Naná és persze, hogy Szűz már egy jó ideje vágyott arra, hogy valaki...
...arra, hogy valami gyönyörű vörössel közösüljön, egyesüljön  egybesüljön vagy külön, de mindenképp együtt alkossanak valami újat és finomat.
Telt múlt az idő, na nem olyan sok, mint ami idő alatt a szakállam hosszabbik része kifehéredett, csupán csak néhány percről lehet szó és már együtt is voltak lettek volna, ha nászukat, nem neszelte volna meg Krumpliasszonyság 😛 aki mindig mindent lát (hm), mint egy bio-térfigyelőkamera. 
-Álljatok csak meg!
Ezek meg ott ketten csak voltak és nem tudták, hogy ki ez? mi ez? mit akar? miért? hogyan? meddig? és különben is satöbbi!
Krumpliasszonyság hama-hama elszaladt az erdő másik végébe, ahol már igazándiból nem az erdő, hanem inkább a szomszéd szép zöld kertje volt. Magához kapott néhány paradicsomot és egy-két ágacska rozmaringot, aztán uzsgyi vissza.
-Most már tökéletes lesz így a frigy, a manna, hisz' itt van hozzá rozmaring és aranyalma!
Aztán gyorsan boldogok lettek, sokat ittak, jókat ettek! 
Ez a mese mára ennyi vót, ki gombából evett remélem még meg nem hótt 😉A szerk.megj.: Bocsesz.

SZŰZPECSENYE BOROS LEHETLETŰ NYULICÁVAL
     ROZMARINGOS-KOKTÉLBURGONYÁVAL
Hozzávalók:
60-80 dkg szűzpecsenye
12 sz. bacon
30 kg nyulica (rókagomba)
80 dkg burgonya
15-20 dkg koktélparadicsom
fehérbor
rozmaring
bors, só
A szűzpecsenyét lehártyázzuk, kis darabokra -tönkökre- vágjuk, megborsozzuk, óvatosan megsózzuk, majd egy-egy szelet baconba tekerjük. Serpenyőben közepes lángon szépen megsütjük. (Sütőben is süthetjük, de akkor vigyázzunk nehogy kiszáradjon, ezért locsolgassuk saját szaftjával -akár egy kis fehérborral😉- vagy süssük fólia alatt.)
A nyulicát (felénk így nevezik a rókagombát) megtisztítjuk méretétől függően megtépkedjük, hosszában megvagdossuk, a kisebb baradokat egyben is hagyhatjuk, olívaolajon 2-3 perc alatt megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és az utolsó pillanatban egy sercenyésnyi fehérborral meglottyintjuk.
A vékony héjú burgonyát gerezdekre vágva megfőzzük, majd szintén olívaolajon szépen megpirítjuk az utolsó percben koktélparadicsomot szórunk közé, szükség szerint sózzuk és rozmaringgal ízesítjük.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése