TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. április 16., kedd

Főzelék és finom avagy Finom a főzelék

Tegnap főzeléket kívántam és finomat.

















FINOMFŐZELÉK, BROKKOLIVAL
   ÉS SÜLT CSIRKEMELLEL
Hozzávalók:
1 db - 50 dkg brokkoli
30 dkg burgonya
1 szál - 15 dkg sárgarépa
1 ger. fokhagyma
1 p. tejföl
2 ek. liszt
1 tk. kristálycukor
majoránna
szerecsendió
bors, só
vaj
50 dkg csirkemell
A brokkolit rózsáira szedjük; a szükség szerint megtisztított szárrészét pedig apró kockákra daraboljuk.
A sárgarépát és a burgonyát szintén megtisztítjuk és feldaraboljuk, a fokhagymát felaprítjuk.
Egy jó kanálnyi vajon finoman „lepirítjuk” a sárgarépát és a brokkoliszár kockákat, hozzáadjuk a fokhagymát, elkavarjuk, aztán a burgonyát is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi.
Amikor már harapható puhára főtt a burgonya és a répa, a brokkoli rózsákat is beletesszük, ismét felöntjük vízzel, hogy ellepje, és közepes lángon puhára főzzük. (A brokkoli rózsák könnyen szét főhetnek, és akkor illúziórombolóan nézhetnek ki 😉 szerintem néhány perc elég neki, és ugyi itt sem baj, ha finoman roppanós marad.)
A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amivel a főzelékünket besűrítjük; frissen reszelt szerecsendióval és kristálycukorral zamatossá tesszük.
Közben egyszerűen sóval, borssal ízesített csirkemell szeleteket sütünk és a főzelékhez kínáljuk.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése