TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. november 20., hétfő

Vaddisznó és gulyás avagy Hétköznapi (...vagy mégsem?)

-Mi lesz az ebéd?
-Semmi parádé, egyszerű, hétköznapi, csak gulyás, meg valami pogi.
-Az jó! Milyen gulyás?
-Vaddisznó, zöldségekkel, egy kis borókával...
-Aham..., és a pogi?
-Sima juhtúrós, mákszemekkel. 
-Hmmm..., hát ez nem is olyan egyszerű.
-Na ja; így élünk mi itt fent a havasokban 😉😁 



VADDISZNÓGULYÁS, 
   BORÓKABOGYÓVAL 
Hozzávalók:
80 dkg vaddisznó (apróhús, gulyáshús...)
80 dkg burgonya
25 dkg sárgarépa
20 dkg zeller
10 dkg kenyérszalonna
1 nagy fej vöröshagyma 
3 ger. fokhagyma
2 db paprika
1 db paradicsom
1 db babérlevél
8-10 szem borókabogyó (szárított)
fűszerpaprika
őrölt kömény
lestyán
A vöröshagymát, a szalonnát felaprítjuk, a zellert kis kockákra vágjuk, és egy kis zsiradékon, együtt szépen lepirítjuk.
A paprikát és a paradicsomot is feldaraboljuk és az alaphoz adjuk, sózzuk, köménnyel, babérlevéllel, lestyánnal ízesítjük, a borókabogyót, a kés lapjával megnyomkodjuk és ezt is beleszórjuk. Szépen rotyogtatva, 5-10 percig főzzük.
Közben felkockázzuk a húst, és az alapba rakva vízzel felöntögetve, pörkölt módjára puhára főzzük.
A burgonyát, a sárgarépát szintén feldaraboljuk, és amikor a hús elérte kellő puhaságot, előbb sárgarépát, majd egy forrás után, a burgonyát is hozzáadjuk, felöntjük vízzel és készre főzzük.
Amikor a burgonyát már beleraktuk; csak akkor, a gulyásunk tetejére (zsírjára) ráhintünk egy csapott teáskanál fűszerpaprikát, és hagyjuk, hogy magától elkeveredjen a főzés közben.
Ez egy finom tartalmas étel, bőven ölég hozzá, mellé, közben, elé vagy csak úgy egy kis pogi, amit majd holnap hozok 😉
  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése