TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2011. november 29., kedd

T.T.T.

Én szeretem a túrós tésztát, csak egy kicsit már unalmasnak tartom. Ekkor jön egy feladvány és az agyam elindul...
Vajon mit lehet készíteni túróból tésztából és tonhalból ??? Hát, talán... nem is tudom... esetleg... vagy... izé... szóval... meg van ! Túrós tészta, tonhallal :) 















TÚRÓS LIGUINE, CSÍPŐS TONHALRAGUVAL
Hozzávalók:
40 dkg linuine (vékony metélt tészta)
2 dob. tonhal (kb.:2x112g)
25 dkg túró
3 db tojás
1 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
2-3 db csípős paprika (ízlés szerint)
1 tk. szardellapaszta
1dl fehérbor
olívaolaj
kakukkfű
zellerlevél
bors, só
A linguine tésztát sós, olajos vízben kifőzzük. Közben a felkockázott vöröshagymát olívaolajon megfonnyasztjuk és rádobjuk a tonhalat, felöntjük 1dl fehérborral, hozzákeverünk egy teáskanál szardellapasztát és jól kiforraljuk. A csípős paprikát felaprítjuk, majd hozzáadjuk a tonhalhoz, ízesítjük kakukkfűvel, zellerlevéllel és durva borssal, felöntjük a tejszínnel és sűrűre visszaforraljuk. A túrót a tojásokkal és  csipet sóval alaposan összekeverjük, elhabarjuk. A kifőtt tésztát, forró olívaolajon átforrósítjuk és ráöntjük a tojásos túrót, összeforgatjuk, rásütjük (picit meg is piríthatjuk), tálaláskor a tonhalraguval a tetején kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése