TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2011. augusztus 22., hétfő

A tésztaság, fél egészség!!!

Számtalan sok tésztasaláta recept található ma már a világhálón, mégis ha előjön a szó róla, valahogy mindenkinek a majonézes, ketchupos, tejfölös, stb... variációk jutnak az eszébe. Szerény nyomott véleményem szerint ennek az az oka, hogy a magyar ember, húsos (és van aki zsíros is, velem az élbolyba, de ez más tészta :)) és (szereti, persze hogy szereti) szinte csak muszájból eszik tésztát. De, ha már tésztát kell hogy egyen, ráadásul hidegen :/ valamivel felkellene dobni, valami finommal. Valami finom öntettel; ugye otthon nem szeret kavircolni mert az nem olyan jó, meg asztán olyan sok minden köll hozzája, ípp ezér, lemegy a bódba, megveszi, ráplattyintya, oszt kész. Pedig elhihetitek nekem, sokkal finomabbakat tudunk házilag készíteni, csak (sajnos) van egy-két dolog amit otthon mellőznünk kell: mesterséges színezék, állomány javítók, stabilizátorok és a kedvencem - természet azonos aroma.
De a tésztasalátának létezik olajos variációja is. amik szerintem sokkal finomabb. Ahogy az olajos öntet a hűtőben kissé rádermed a tésztára, az valami fatasztikus textúrát kölcsönöz a salátának. 
Igaz ami igaz, készítettem már én is tésztasalátát a (úgymond) hagyományos módon, joghurtal és túróval; valamelyik "túrógyár" pályázatára, de azt a későbiekben osztom meg veletek a "dicsevő kategóriában". Ezt a salátát, ami bekerült a "túrógyár" legjobb, legötletesebb  recepjeit tartalmazó kis füzetecskéjébe, már majdnem elkészítettem nektek, csak van vele egy apró gond... van benne cukkini. De nem fogjátok megúszni, előbb-utóbb sort kerítek rá, addig is jöjjön az én olajos, tökmagolajos tésztasalátám.














TÖKMAGOLAJOS TÉSZTASALÁTA

Hozzávalók:
25 dkg szarvacska tészta
25 dkg füstölt tarja
15 dkg sárgarépa
15 dkg trappista sajt
1 ger. fokhagyma
1 dl ecet
3-4 db babérlevél
tökmagolaj
só, bors
1 liter vízhez, 1 dl ecetet öntünk és beledobunk 3-4 babérlevelet, sót, felforraljuk és ebben főzzük ki a tésztát, majd jól lecsepegtetve, langyosra hűtjük. A tarját vékonyan felcsíkozzuk és gyenge 1dl tökmagolajban kissé megpirítjuk. A tűzről levéve belekeverünk 1 gerezd zúzott fokhagymát és ráöntjük a kifőtt tésztára és hozzáreszeljük a sárgarépát, valamint a sajtot, majd alaposan összeforgatva, legalább egy órára hűtőbe rakjuk.
A tészta főzés közben nem lesz túlságosan savanyú; ha úgy szeretnénk, pár csepp ecettel még savanyíthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése