TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2011. augusztus 3., szerda

No commnet - ráduplázzva 1.

Remélem még nem unjátok; mert még van a tarsolyomban egy-két cukkinis recept. XD 
Ne feledjétek jelszavaink valának:

 FANTÁZIA, BÁTORSÁG, JÓ ÉTVÁGY !














CUKKINI STEAK
egyszerűen finom
Hozzávalók:
cukkini
szeletelt bacon
mustár 
rozmaring
bors, só
tojás
A cukkinit vastag darabokra szeleteljük és besózzuk. A mustárt rozmaringgal és borssal ízesítjük. A cukkini darabokat bekenjük a mustárral és körbetekerjük a szalonna szeletekkel,  egy fogpiszkálóval meg tűzzük. A maradék mustárt (ha, marad )kenjük rá a cukkinik felső felére bátran. Sütőbe téve, szépen süssük, pirítsuk meg.
Én most tükörtojással és pirítóssal tálaltam, de bármilyen körettel és mártással, raguval príma kis kaját kapunk.













CUKKINIVEL TÖLTÖTT CSIRKECOMB
Hozzávalók:
csirkecomb
cukkini
bazsalikom
bors, só
A csirkecombokat besózzuk és borsozzuk. A cukkinit félcenti vastag karikákra, félkarikákra szeleteljük, le sózzuk és bazsalikommal ízesítjük és ügyesen a csirkecomb bőre alá nyomkodjuk (amennyit csak tudunk). Célszerű fogpiszkálóval, csak úgy felülről megtűzni, mert a csirkebőre összesül egy picikét. Szép pirosra sütjük, köretként hajdinakását ajánlok mellé.
















HAJDINAKÁSA
Hozzávalók:
1 bögre hajdina
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg húsos szalonna
babérlevél
rozmaring
ételízsítő
A szalonnát és a vöröshagymát apró csíkokra vágjuk és egy pici zsiradékon üvegesre pároljuk. Az utolsó pillanatokban hozzáadjuk a hajdinát, átforgatjuk, áthevítjük, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel (a vizet szükség szerint közben pótolhatjuk) Ételízesítővel, 1-2 szál babérlevéllel,  (ez elhagyható),  rozmaringgal fűszerezzük és a rizshez hasonlatosan készre pároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése