TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. január 27., hétfő

Tarja és káposzta avagy Majd jövök

Lassan a vége a januárnak, amikor is pihenő hónapos vagyok és inkább a régebbi Őrültségeimet osztom meg veletek, különböző közösségi oldalakon. Persze azért közben főzőcskézek és ölég sok minden jut eszembe, erről-arról ami azért is érdekes, mert mindennek van valami íze, hol édes, hol keserű... Na, de süt a nap és bízunk benne, hogy nem a keserű lesz idén az uralkodó íz, mert akko... 
Inkább legyen semleges.

Szóval lassan kiérünk a januárból és lassan jönnek a új dolgaim, de még előtt nézzétek meg a mai mannán, amihez nem kell sok minden és a maga egyszerűségében van a pompája 😉 Próbáljátok ki, fogyasszátok egészséggel, legyetek jók, aztán majd jövök 😁












CSOMBOROS KÁPOSZTÁBAN SÜLT SERTÉSTARJA
Hozzávalók:
4 adag sertéstarja (60-80 dkg)
1 kg savanyúkáposzta
4+2 ger. fokhagyma
1 nagy p. tejföl (450g)
kömény
majoránna
csombor (borsikafű)
bors, só
A sertéstarját felszeleteljük, megklopfoljuk, a széleinél egy-két helyen bevágjuk, majd 4 gerezd zúzott fokhagymából, majoránnával, csomborral, borssal, olajos pácot készítünk és a tarjaszeleteket legalább egy éjszakára (nem baj, ha több) ebben a pácban érleljük.
A káposztát szükség szerint kimossuk, egyszer-kétszer átvagdossuk, köménnyel és csomborra meghintjük és alaposan átforgatjuk.
A bepácolt tarjaszeleteket oldalanként 3-4 percig elősütjük, megsózzuk.
Egy tepsit finoman kizsírozunk beleterítjük a káposzta felét, majd a hússzeleteket adagonként összerendezve rárakjuk.
A tejfölt 2 gerezd zúzott fokhagymával és egy picike sóval kikeverjük és az adagolt hússzeletek tetejét 1-1 kanálnyival megkenjük, majd befedjük őket a maradék káposztával.
180-200 fokos sütőben fóliával letakarva 45 percig sütjük, aztán fólia nélkül, 15-20 percig sütjük még.
Tálaláskor a maradék tejfölt kínáljuk mellé, illetve adhatunk burgonya köretet is bár szerintem magában imegálljaja a helyét.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése