Ez van, ezt kívántam.
Jó kis Palóc levest, igaz most füstölt csülökkel, mert rám kacsintott a boltban.
Igaz, dobtam bele egy kis tárkonyt is, mert szeretem.
Igaz, fagyasztott zöldbabbal, mert most ez volt a friss 😆
Igaz, vagy nem igaz, jól megettem 😉
Ez van, ezt kívántam.
CSÜLKÖS PALÓCLEVES
Hozzávalók:
1 db füstölt csülök
40 dkg burgonya
35 dkg zöldbab
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 ger. fokhagyma
1 szál sárgarépa (kb. 15 dkg)
1 p. tejföl (175g)
2 db babérlevél
fűszerpaprika
fűszerpaprika
őrölt kömény
tárkony
bors, só
liszt
A füstölt csülköt külön vízben megfőzzük, kihűtjük, kedvünkre való darabokra felcsíkozzuk, a levét félretesszük. A vöröshagymát, felaprítjuk, kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, majd a tűzről lehúzva meghintjük fűszerpaprikával, zúzott fokhagymát adunk hozzá, elkavarjuk és felöntjük vízzel. A tűzre visszarakva, hozzáadjuk megtisztított és felkockázott burgonyát, a karikára vágott sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, köménnyel és tárkonnyal ízesítjük. Annyi vízzel felöntve, ami jól ellepi egyszer felforraljuk, aztán jöhet bele a zöldbab. Amikor a zöldségek megpuhultak (! még kb.10 percig fogjuk főzni, ezt vegyük figyelembe a zöldségek puhaságánál !) hozzáadjuk a feldarabolt csülköt, most adunk hozzá a füstölt léből (ízlés szerint) néhány percig főzzük, majd tejfölös habarással besűrítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése