TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. május 26., péntek

Újkrumpli és paprika avagy A pillanat műve

Ismét olyan egyszerű és fincsi, hogy elsőre el sem hiszed!
Ja! és gyors 😇












PÁROLT ÚJBURGONYA,
  PAPRIKÁVAL ÉS KOLBÁSSZAL
Hozzávalók:
80 dkg újburgonya
50 dkg paprika
2 fej vöröshagyma
4 adag Debreceni 
köménymag
majoránna
bors, só
A vöröshagymát félkarikákra vágjuk.
Az újburgonyát ízlésünknek megfelelően megtisztítjuk (hámozzuk, kaparjuk, dörzsöljük...), és félcentis karikákra daraboljuk.
A paprikát szintén csíkokra vágjuk.
Kevéske zsiradékon üvegesre sütjük a vöröshagymát, aztán rádobjuk a burgonyát és a paprikát, sózzuk, borsozzuk, majoránnával és köménnyel ízesítjük.
Összekeverjük, felöntjük kb. 1,5-2 dl vízzel, amikor felforr, legyengítjük alatta a lángot, a tetejére pakoljuk a Debreceniket és fedő alatt cirka 30 perc alatt puhára pároljuk.
Közben, néhányszor megmozgatjuk, belekavarunk, de csak vigyázva, hogy túlzottan ne törjük össze a burgonyát, ha szükségét látjuk, picik vízzel meglocsolhatjuk, illetve befejező fázisként kicsit lepiríthatjuk.
...és igen, itt is igaz, hogy nem baj, ha a burgonya, nincs s....á főzve😉 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése