TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. június 9., csütörtök

Nyulica és csirke avagy Hamar, finomat, kevés kosszal

A minap esmét gombásztam...
Telefon: -Hol vagy? 
              -Itthon.
              -Viszek egy kis gombát... 
              -Hát jól van.
Hmm... így mulat egy magyar úr én.














CSIRKÉS EGYTÁL, NYULICÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
25 dkg nyulica (rókagomba)
80 dkg burgonya
15-20 dkg paradicsom 
1 nagy fej vöröshagyma
3  ger. fokhagyma
petrezselyem zöldje
bors, só
A csirkemellet, kis csíkokra vágjuk.
A vöröshagymát fél illetve negyed karikákra szeleteljük és forró zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a csirke csíkokat.
A nyulicát (rókagomba) megtisztítjuk és tetszőlegesen eldaraboljuk és a húshoz adjuk. Kissé lepirítjuk, megsózzuk, borsozzuk.
Közben a fokhagymát szép vékonyra szeleteljük, a burgonyát megtisztítjuk és karikákra vágjuk, aztán belekeverjük a gombás húsos˝alapba˝; ezután felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi és közepes forrással készre, puhára főzzük.  
Tálalás előtt, egy jó adag aprított petrezselyem zölddel frissítjük ;)
Ha kívánja, főzés közben adhatunk hozzá vizet, de a végén, minimálisra forraljuk el.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése