TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. június 13., hétfő

Krumpli és tészta avagy Mondhatnám...

Mámegint csak azt tudom mondani... 
   ...egyszerűen, abból ami volt otthon.
Mondhatnám, már régóta vágytam egy jó kis krumplis tésztára ;)
















MAKARÓNI FŰSZERESEN,
   KRUMPLIVAL ÉS PARADICSOMMAL 
Hozzávalók:
25 dkg makaróni
40 dkg burgonya
20 dkg koktélparadicsom
1 fej vöröshagyma
5-6 db pepperóni  (ecetes)
2 ger. fokhagyma
rozmaring
kakukkfű
bors, só
olívaolaj
sajt
A tésztát kifőzzük.
Közben a vöröshagymát felaprítjuk és olívaolajon üvegesre sütjük.
A koktélparadicsomot, és a megtisztított burgonyát, kicsi, kb.0,5 cm kockákra vágjuk.
Aztán a paradicsomot a hagymára dobjuk; pár perc múlva, amikor már levet eresztett, hozzáadjuk a burgonyát is, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal és kakukkfűvel ízesítjük.
Felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi, és mintha rizottót készítenénk, (folyamatosan felöntögetve,kevergetve), készre főzzük.
A főzés felénél, aprított fokhagymával és felkarikázott pepperónival pikánssá varázsoljuk.
A ragut, a kifőtt makarónival alaposan összeforgatjuk.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórhatjuk, ami most nálam füstölt volt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése