TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. november 21., péntek

Egy edényes étek

Mostanság, amikor csicsókát vásárolok, és ha tehetem, próbálok apróbb, kerekded, bütyök menteset válogatni. A tisztítását pedig egyszerűen, egy konyhai, zöldség tisztításra ítélt kefével, dörzsivel végzem.
Amikor nem, akkor pedig nem törődöm (mert felesleges és értelmetlen) a bütykök elvesztésével, hopp lenyisszantom és egy késsel megkapargatom, előkelő esetben igénybe veszem a zöldséghámozó segédeszközt.
Na, de amit készítettem belőle illetve vele az (szerényen szólva) mennyei, isteni, a szférákból áldásként pottyant manna, amely megkoronázta az egész, olykor-olykor homályosodó szürkébe burkolódzó mitsemér napomat.
Röviden ennyi :)   
















CSICSÓKÁS ZÖLDEK KÖZT PÁROLT CSIRKEMELL
Hozzávalók
4 db csirkemell filé (kb.:1/15 dkg)
60 dkg csicsóka
1 db kisebb saláta cukkini
1 szál sárgarépa
1 fej lilahagyma
10 dkg laska gomba (csak azért mert volt; egyébként elhagyható)
1/2 citrom
szerecsendió
bors, só
Az egész csirkemelleket kissé bevagdossuk, úgy mintha irdalnánk, majd sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval bedörzsöljük.
A zöldségeket felkarikázzuk, feldaraboljuk.
Egy nagyobb edényben, hevített olívaolajon 5 percig elősütjük, mindkét oldalukról a melleket; és közé dobjuk a felkarikázott csicsókát és sárgarépát (a gombát is , ha használunk), kb.: 1 dl vizet öntünk alá.
Fedő alatt kb.:25 percig pároljuk, (én úgy kedvelem, hogy még roppanós a zöldség) majd beleszórjuk a cukkinit és a lilahagymát sózzuk, borsozzuk és már fedő nélkül, a teljes levét elforralva készre pároljuk. A párolás végén citromlével és petrezselyem zölddel ízesítjük.
Röviden ennyi :) 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése