TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2011. május 8., vasárnap

Csak úgy 2.

Kaptam egy levelet, gondoltam megosztom veletek!

Szevasz Ciró Bácsi:)
A Tapas-hoz mondanék egy kis érdekességet. Andalúziában voltam fél évig, és sok tapast is ettem. Ahogy bemész itt egy vendéglátó helyre - legyen az akár kiskocsma, vendéglő, vagy akár 5 csillagos szálloda - az italodhoz kötelező tapast enni, ami az ital árába bele van kalkulálva. Az első kör 2.25 Euro, ha négyen vagytok, s minél többet iszol, annál több tapast adnak. :-) Mindenhol külön kis ételkártya van a tapasnak és 30-38 féle van mindenhol és természetesen Te választhatod ki, hogy az italhoz milyen tapast ennél. Van Hamburgués (minihamburger), salmon (lazacos), chorizo (kolbászos, ahogy Te is írtad a blogban) és még ezer fajta. A lényeg, hogy minél többet iszol, annál több tapast adnak és minden kör olcsóbb lesz. A negyedik kör után már csak 1.45-öt fizettünk. :-))))) Tapas meg volt dögivel. :-))))

Gyula

u.i.:
Kis kiflidarabok, mini marhahús pogácsa és zöld olívabogyó.
A salmón az kifliszelet, füstölt lazac és ecetes erőspaprika, valami csalamádészerű savanyúsággal. Rohadtul savanyú, lehet rá inni rendesen. :)
De van minipizzás, és különféle chipsek összeválogatva, spanyol sonkás azaz salchicón-os is.
Köszönjük Gyula, Köszönjük Andalúzia!














Most jut eszembe (ha-ha) Mi is szoktunk Tapast készíteni, csak nem tudtuk a pontos nevét, épp ezért Vendégváró Falatkáknak hívtuk és Parizerrel meg Trappista sajttal, néha Kőrözöttel kápráztattuk el a vendégeinket! XD

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése