TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. július 21., szombat

Nassolás bűntelenűl

A kókuszliszt nemcsak egy egészséges és fair trade termék, hanem számos jó tulajdonságának köszönhetően beilleszthető bármilyen diétába (például a paleolit étrendbe, Atkins-diétába) vagy akármelyik testsúlycsökkentő programba. 
A kókuszliszt nem azonos a ledarált kókuszreszelékkel! A Nature Cookta kókuszlisztet vegyszerek nélkül, friss kókuszhúsból készítik, amit szárítás és zsírtalanítás után finomra őrülnek, így krémszínű, a búzaliszthez hasonló állagú, sokoldalúan felhasználható lisztet kapunk.
Mivel a Nature Cookta kókuszliszt hipoallergén termék, fogyasztása allergiák esetén sem okoz problémát. A legtöbb gluténmentes lisztnek nincs íze, viszont a kókuszliszt finom aromája ételeinknek különleges ízt kölcsönöz. Magas fehérjetartalma a búzalisztével vetekszik, emiatt a vegetáriánusoknak és vegánoknak is kifejezetten ajánlott.
A Xukor zéró 100%-ban eritritolt tartalmaz. Az eritritol energiatartalma 20 kcal 100 grammban.
Az eritritol nem befolyásolja a vércukor- vagy az inzulinszintet az erititol tiszta, édes ízű. A tapasztalatok azt mutatják, hogy jobban hasonlít az íze a cukoréhoz, mint más természetes édesítőszereké, mint például a steviáé (ami akár keserű is lehet). 
Japánban az eritritolra a nulla kalóriás  címke kerül.












CSÁSZÁRMORZSA KÓKUSZLISZTBŐL
Hozzávalók:
10 dkg kókuszliszt
10 dkg + 1 ek. Xukor Zéró 
4 db tojás
4 dl tej 
5 dkg (kb.) margarin
csipet só
A tojásokat szét választjuk. A tojássárgákat elkeverjük a tejjel, a Xukor Zéróval és a kókuszliszttel valamint egy csipet sóval. A fehérjéket  egy evőkanál Xukor Zéróval kemény habbá verjük és ügyesen beleforgatjuk a kókuszlisztes, sűrű masszába. Egy teflon serpenyőben margarint olvasztunk és ráöntjük a tésztát, majd folyamatosan kavargatva, forgatva addig sütjük amíg szép morzsa állagúvá válik. Célszerű nagyobb serpenyő használata, vagy két adagban süssük meg.
Ízlésünk szerinti, natúr gyümölcspürével (vagy diétás lekvár) és gyümölcs darabkákkal tálaljuk.

Azon kedves olvasóim akik az ŐRÜLTEN JÓ ÉTELEK -en keresztül jutnak el a Bio boltba (bal oldalon, kattints a képre) és ott Xukor és Natur Cookta termékeket (többet szeretnél tudni?, kattints a szövegre)  vásárolnak azoknak 10 % kedvezményt biztosítanak mennyiség függetlenül. Regisztráció után rendelhetsz és a ajándékutalvány mezőbe be kell írni a :   orultszakacs12   kódot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése