TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2011. április 6., szerda

Csak bátran 1.

Remélem, Ti nem olyanok vagytok, hogy ha valami nem sikerül, akkor azt többet nem főzitek meg. Nem szabad! Tessék filózni, még egyszer átgondolni, mi lehet a probléma és tanácsot is lehet kérni (akár tőlem is). Lényeg, hogy főzzetek, és bátran fantáziáljatok! Azt az ételt, amit egyszer már megfőztél és ízlett (nem csak neked); hamar főzd meg ismét és jegyzetelj (nem árt,ha van egy kis mérleged és toll, papír a konyhádban) azaz írd le a receptedet. Aztán még az is elképzelhető, hogy egyszer receptversenyt hirdetek!? Aprópopó, receptverseny; bátran pályázzatok bármilyen recepttel, nem mindig a különlegesebb ételeket keresik. Az ötlet sokszor, sokkal többet ér, mint bármilyen világszínvonalú, akármi. Manapság már nem tudunk úgy élelmiszert vásárolni, hogy valamilyen receptversenybe ne akadnánk. Az olajon, a túrón, a sajton, a margarinon, a félkész termékeken... és hadd ne soroljam tovább, de talán a mosdószivacson is van már ilyen felhívás. Tessék próbálkozni és nem csüggedni, ha nincs eredmény, legalább Mi egy jót ettünk; majd a következő jobb lesz! Jómagam is részt veszek rengeteg pályázaton (hacsak, nem lustálkodom el a határidőt), és képzeljétek el nem mindig nyerek :( Ezt a "tragédiát" nagyon nehéz feldolgozni....
De gondolj bele, micsoda boldogságlöket
az amikor kapsz egy ilyen levelet:
Tisztelt főzni szerető, pályázó! A "Blablából semmit" elnevezésű receptversenyünkön, az Ön által beküldött recept, bekerült a legjobb 5 étel közé. Nyereménye.... ...tök jó!

Dicsekvő kategóriában elmondom, néhány receptem már megjelent itt-ott, ezeket az ételeket Ti is megfogjátok ismerni folyamatosan. 
Számomra a legkedvesebb, legértékesebb egy Medve sajtos pályázat volt, aminek díjaként kettő egyszerű receptem, bekerült a "Medve finomságok" című könyvbe. 




ESTI MEDVETORTA

Hozzávalók:
50 dkg főtt burgonya
10 dkg rozsliszt
4 db tojás
1 p. tejföl
1 dob. Medve kockasajt (8 cikkely)
ételízesítő
bazsalikom
szerecsendió
só, bors
zsemlemorzsa
margarin
A főtt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadunk 2 tojást, 1 evőkanál tejfölt és a rozslisztet, sózzuk, borsozzuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük, és sűrű (semmihez sem hasonló, tapadós) masszává gyúrjuk, kavarjuk. Margarinnal vékonyan kikenünk egy 24-26 cm-es tortaformát, majd zsemlemorzsával meghintjük. 

Ezután, egy vízbe mártogatott evőkanállal elnyomkodjuk a formában a tésztát, úgy, hogy kb.másfél centis peremet hagyunk (nem olyan ördöngös) amit a kanál élével díszíthetünk. A maradék tejfölt, 2 tojással elhabarjuk, ételízesítővel és bazsalikommal ízesítjük. A burgonyás alapra körben ráhelyezzük a sajtokat és ügyesen beöntjük a tojásos öntettel. 
Gázsütő 4.-5. fokozatán 40-45 percig sütjük, illetve amíg a tojás megköt és a sajt kicsit megpirul. 
Tálaláskor, igény szerint tejfölt, gyerekeknek ketchupot kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése