EGYSZERŰ ELEDEL,
MINDEN JÓVAL
Hozzávalók:
80 dkg újburgonya (vagy vékony héjú)
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
16-20 db koktélparadicsom
1,5 dl fehérbor
2 pár debreceni
oregánó
bors, só
Az újburgonyát megfőzzük (nem szét), majd elvagdossuk, méretétől függően, felezve, negyedelve, de karikázhatjuk is.
A burgonya mellé, a főzővízbe beleszórjuk a megpucolt, gerezdekre szedett fokhagymát is, és együtt megfőzzük.
A megpuhult fokhagymagerezdeket, késsel vagy akár egy villa segítségével összetörjük, pépesítjük, aztán belekeverjük a borba.
Ezután a kolbászt és a burgonyát együtt elkezdjük pirítani, majd amikor már félkész állapotban van (a kolbász megszínezte a zsiradékot, kissé megpirult) közé dobjuk a gerezdekre vágott vöröshagymát és a paradicsomot; szükség szerint sózzuk, borsozzuk és oregánóval ízesítjük.
Az utolsó 1-2 percben ráöntjük a fokhagymás-bort és összepároljuk.
Szerintem nagyon lájk ;)
Amennyiben nincs olyan „nagy” edényünk amibe, ez fincsi eledel, így egyszerre beleférne; a kolbászokat süssük meg külön.
A burgonya mellé, a főzővízbe beleszórjuk a megpucolt, gerezdekre szedett fokhagymát is, és együtt megfőzzük.
A megpuhult fokhagymagerezdeket, késsel vagy akár egy villa segítségével összetörjük, pépesítjük, aztán belekeverjük a borba.
Ezután a kolbászt és a burgonyát együtt elkezdjük pirítani, majd amikor már félkész állapotban van (a kolbász megszínezte a zsiradékot, kissé megpirult) közé dobjuk a gerezdekre vágott vöröshagymát és a paradicsomot; szükség szerint sózzuk, borsozzuk és oregánóval ízesítjük.
Az utolsó 1-2 percben ráöntjük a fokhagymás-bort és összepároljuk.
Szerintem nagyon lájk ;)
Amennyiben nincs olyan „nagy” edényünk amibe, ez fincsi eledel, így egyszerre beleférne; a kolbászokat süssük meg külön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése